slaapproblemen

Beter Slapen

Slaapproblemen, slapeloosheid, insomnia, slaapstoornissen, allemaal termen die verwijzen naar een slechte nachtrust. De gevolgen ervan kent iedereen wel: de hele dag moe, moeite met concentreren, misschien zelfs wel in slaap sukkelen aan het eind van de middag. Reden genoeg om er iets aan te willen doen? Misschien dat hier een oplossing te vinden is.

Slaapproblemen komen vaak voor. Uit onderzoek blijkt dat 6% van de Nederlanders vaak slecht slaapt. Cijfers uit het buitenland komen vaak nog hoger uit. Over iemands hele leven genomen , overkomt het bijna iedereen wel dat hij of zij een periode ontevreden is over de nachtrust.

Wat kan ik doen aan mijn slaapproblemen?

Meestal doen mensen er helemaal niets aan, en als ze iets doen gaan ze vaak slaapmiddelen gebruiken. Voor wie dit niet wil, zijn verschillende methoden ontwikkeld om zelf iets aan die slaapproblemen te doen. Een beschrijving van de meest gangbare methoden wordt op deze site gegeven. Door het hier gepresenteerde programma stap voor stap te doorlopen, kunt u zelf meer invloed uitoefenen op de kwaliteit van uw slaap.

Hierbij komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Belangrijk: De informatie op deze site wordt u aangeboden als een mogelijkheid voor zelfhulp. Hoewel de grootste zorg is besteed aan de samenstelling ervan, ligt de verantwoordelijkheid van de toepassing ervan geheel bij de gebruiker. Het is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat u, waar dat nodig is, zich laat adviseren door een deskundige.

Artikelen in Slaapproblemen