Digitale Detox

Digitale Detox
Hoezo, digitale detox? Je hoort juist iedereen over 'always on', 'productiever door minder te slapen', 'connected' en meer van dat soort kreten. Er ooit bij stil gestaan dat je ook iets doet als je niets doet? Misschien is het dan tijd voor een digitale detox.
Over de schrijver
Shelley
Door

Shelley

op 31 Jul 2018

Ik heb hier als 'millennial' behoorlijk last van ben ik bang. Ik probeer sinds kort mijn smartphone niet meer op zondag te gebruiken en ik vind het echt gênant hoe slecht het me eigenlijk afgaat. Gelukkig gaat het al steeds beter!

CharlesOffek
Beter Slapen
Door

Beter Slapen

op 11 May 2020

Helemaal waar Aart. Hier nog een paar tips om het blauwe licht te verminderen van alle apparaten: - Zet 3 uur van te voren alle apparaten zoals tv en telefoon uit. - 1 tot 2 uur voor het slapengaan alle lichten in je huis uitschakelen. - Download een app zoals f.lux om blauw licht te blokkeren. - Schakel bij beeldscherminstellingen de nacht modus aan. - Houd je slaapkamer volledig donker houden. -Verberg je alarmklok. Het verhoogt alleen maar stress. - Draag blauw licht blokkerende brillen, die blauw licht filteren. - Een rode of oranje leeslamp straalt geen blauw licht.

Reactie plaatsen