Psychische klachten na een hartinfarct

Behandeling van Angst, Depressie en Stress

Een hartinfarct kan forse gevolgen hebben op psychisch vlak. Klachten van angst, depressie en stress komen vaak voor. Hoewel het op zich niet zo'n vreemde reactie is, kan het blijven lopen met dit soort klachten grote gevolgen hebben voor de gezondheid.

Het blijkt dat chronische stress de kans op nóg een hartinfarct sterk vergroot.

Dat is de reden dat de afdeling medische psychologie samen met de cardiologen van het IJsselland Ziekenhuis hiervoor een behandeling bieden.

Hulp na een hartinfarct

Training mindfulness

Mindfulness is bewezen effectieve hulp bij klachten van chronische stress, angst en depressie. Je leert hierbij jezelf niet constant meer onder druk te zetten en je leert om te gaan met negatieve gevoelens en gedachten.


Meer weten?


Depressie de Baas

De behandeling gericht op somberheid en depressie is gebaseerd op het behandelprotocol uit de cognitieve gedragstherapie. Je leert weer actiever worden, de dingen te doen die voor jou waardevol waren en je leert omgaan met negatief denken.

Meer weten?

Omgaan met Angst

'Omgaan met angst' is een cognitef gedragstherapeutische behandeling waarbij je leert je angst onder ogen te zien en stap voor stap te overwinnen.Meer weten?

Hoe ziet de behandeling er uit?

De behandeling die we bieden wordt voor een belangrijk deel gegeven via internet. Je volgt die vanuit je eigen huis en op de tijd dat het jou uitkomt. De verschillende behandelingen duren meestal tussen de 8 en 12 weken en bestaan uit wekelijkse sessies, waarin telkens één kant van de klachten centraal staat. 

Met behulp van video wordt alle informatie gegeven die je nodig hebt en worden de oefeningen uitgelegd die bij de behandeling horen. De oefeningen worden waar mogelijk ook als audio aangeboden, zodat je stap voor stap door de oefeningen heen geholpen wordt.

Bij de behandeling krijg je persoonlijke begeleiding via email en via video bellen.


Je kunt aan de behandeling deel nemen als je cardioloog je daarvoor verwijst.

In het kort:

Internetbehandeling met persoonlijke begeleiding

Behandeling op de plaats en tijd die jij wilt

Video met alle achtergrond informatie

Audio om de oefeningen mee te ondersteunen

Verwijzing door je cardioloog is noodzakelijk

Maak hier een afspraak voor een intakegesprek!